baner
Nachádzaš sa tu:   Home Altán na „ROHULI“
large small default
Altán na „ROHULI“ PDF Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   
Utorok, 23 Jún 2015 13:10

Altán na „ROHULI“

Novým prírastkom - altánkom pre turistov sa uplynulú sobotu 20.06.2015 podarilo osadiť partii z Kružlovej pod vedením Jána MOTYKU na obľúbenom mieste „ROHUĽA“, kde sa každoročne stretávajú obyvatelia okolitých obcí.

 

 

Šesť obcí (Kružlová, Vyšná Jedľová, Belejovce, Nižná Jedľová, Kapišová a Svidnička) sa opäť spojili a spoločne spolufinancovali po 50.-€ celú akciu. Drevo na výstavbu dodal Kružlovský urbariát.

Pravidelne každý rok na Jána organizujú okolité obce spoločne pálenie Sobitky, táto akcia je veľmi obľúbená medzi turistami, preto sme sa rozhodli postaviť aj útulný altánok v prípade nevhodného počasia, ktorý bude slúžiť pre všetkých. Našli sme pochopenie u starostov jednotlivých obci a touto cestou im chceme poďakovať za ochotu spolufinancovania. Dúfame, že tento altánok bude slúžiť čo najdlhšie.

Starosta obce Kružlová PhDr. Adrián Gužo oslovil miestnych turistov z Kružlovej (Martina Motyku, Róberta Hajduka, Mateja Hajduka, Stanislava Jurka, Davida Šupšaka, Jána Jacečka, Dušana Motyku, na čele s pánom Jánom Motykom, aby prevzali patronát nad výstavbou altánku. Veľmi radi sa tejto práce zhostili a spoločne ho vybudovali a osadili. Na pomoc im prišli sekundovať aj starostovia z Nižnej Jedlovej Miroslav Čepan a starosta z Belejovec Marcel Sopoliga. Všetkým, ktorí pomohli pri zrealizovaní daného diela patrí veľké POĎAKOVANIE. Dňa 18. 7. 2015 organizujeme pálenie Sobitky na Rohuli, kde ste všetci srdečne vítaní a kde bude aj prvé uvedenie do prevádzky posvätením novovybudovaného altánku na „Rohuli“. V najbližšej dobe na „Rohuli“ pribudnú aj vlajky okolitých obci informoval nás starosta obce Kružlová PhDr. Adrián Gužo na záver.

Posledná úprava Streda, 25 November 2015 10:08