baner
Nachádzaš sa tu:   Home PRIBUDLI ĎALŠIE TRI INFORMAČNÉ TABULE DO ÚDOLIA SMRTI
large small default
PRIBUDLI ĎALŠIE TRI INFORMAČNÉ TABULE DO ÚDOLIA SMRTI PDF Tlačiť E-mail
Napísal Administrator   
Štvrtok, 17 December 2015 11:33

PRIBUDLI ĎALŠIE TRI INFORMAČNÉ TABULE

DO ÚDOLIA SMRTI

V Údolí smrti pribudli ďalšie tri informačné tabule. Zásluhu na tom má spolupráca medzi obcou Kružlová, Združením mikroregiónu Údolie smrti, KVH Beskydy, PSK a VHÚ BA. „Donedávna bola v Údolí smrti iba jedna informačná tabuľa, ktorá opisovala Boje v Údolí smrti počas II. svetovej vojny. V roku 2013 pribudli ďalšie tri tabule a teraz sme osadili ďalšie tri.


Prvá informačná tabuľa je osadená pri tankovom tarane sovietského a nemeckého tanku a sú na nej historické fotografie a informácie o Karpatsko-duklianskej operácií, o Údolí smrti a o vstupnej bráne do Údolia smrti – Tankovom tarane.

Druhá informačná tabuľa je osadená v Údolí smrti smerom na Nižnú Pisanú po pravej strane pri sovietskom tanku T-34 a sú na nej historické fotografie a detailné informácie o strednom tanku T-34 a  jeho rozmeroch.“

Tretia tabuľa je osadená v Údolí smrti smerom na Nižnú Pisanú a sú na nej historické fotografie a informácie o prírodnom múzeu Údolie smrti. Táto tabuľa je umiestnená schválne v strede, lebo bude obojstranná a v blízkej dobe bude na nej osadená ešte historická mapka.

Všetky informačné tabule sú dvojjazyčné v slovenskom a anglickom jazyku. Fotografie a informácie nám poskytol VHÚ BA zo svojich múzeí.